Šťavnatý cuketový perník

jan
02

Postup

Vo väčšej miske si vyšľaháme (môžeme miešať aj ručne) vajcia s cukrom do peny. Pridáme nastrúhanú cuketu, škoricu, kakao, lekvár. Spojíme. Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej. Všetko pekne spojíme, vylejeme na plech a pečieme na 180 stupňoch približne 25 minút. Vychladnutý perník potrieme obľúbeným RISO džemom a na záver môžeme pokvapkať čokoládou.

Príprava
10 min
Porcie
2
Náročnosť
Nízka

Ingrediencie

- 3 vajcia,
- 1 stredná cuketa
- 1 hrnček kryštálového cukru (trstinového cukru),
- 1 čajová lyžička škorice,
- 2 polievkové lyžice kakaa,
- 3 polievkové lyžice džemu - RISO - čučoriedka
- 2 hrnčeky hladkej múky špeciál (špaldová),
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny,
- 1 kypriaci prášok do perníka (20 g),
- 2 hrnčeky mlieka,
- ¾ hrnčeka oleja,

Tip

Iné chutné recepty

Pridaj sa k nám

Máš vášeň pre ovocie a tradičné recepty? Chceš byť súčasťou tímu, ktorý vytvára najchutnejšie džemy na Slovensku? Tu je tvoja šanca!
Pridať sa k tímu
Vychutnajte si naše
sociálne siete
Vychutnajte si naše
sociálne siete
Držiteľ certifikátu kvality IFS Food SK17/2614
Kvalita vybraných výrobkov bola ocenená značkou kvality SK
RISO-R s.r.o.
Košická cesta 2074
979 01 Rimavská Sobota
+421 / 47 / 563 11 74
+421 / 47 / 563 11 87
+421 / 47 / 563 11 74
©2020 | Vyrobila digitálna marketingová agentúra PROGNESSA  
crossmenu